Bosnien Hercegovina SK

Referat: AIF Barrikaden - Bosnien Hercegovina SK

Startelva: Max – Jonathan S, Oskar, Sten, Viktor T – Jonas, Henke, Philip, Maksym – Anders, Simon

Avbytare var Jonathan T som ersatte sin namne som högerback sista 25, Jimmy och Majed som kom in med 20 min kvar som yttrar på var sin kant, Jimmy till höger och Majed till vänster, Johan E som spelade sista 12 som innermittfältare och Martin som inte spelade alls.

Första halvlek blev både händelserik och välspelad. Max tvingades till en bra räddning redan efter 1 ½ min när han tippade ut ett visserligen inte jättehårt men välplacerat skott till hörna. Fem minuter senare hade vi en riktigt bra chans att ta ledningen när Jonas slog ett av många fina inlägg vi hade från högerkanten. Bollen nådde Simon perfekt men hans avslut gick klockrent i stolpen och på returen lyckades Bosnien Hercegovina (i fortsättningen kallat BH) med lite tur och lite skicklighet avvärja.

I den 13:e min tog BH ledningen på en inövad variant vid en frispark. En spelare hoppade över, en annan slog bollen till överhopparen som trots inte allt för hög fart ändå tack vare överraskningsmomentet kunde komma först till bollen och driva ner den till kortlinjen. Den påföljande passningen bakåt till obevakad spelare (överraskningsmomentets följdverkningar) hade bollmottagaren sedan inga större svårigheter att omsätta i mål.

I den 20:e min hade vi ett nytt bra läge med en ostörd spelare som kom ganska nära mål, men med lite lite dålig vinkel om man vill vara snäll, och hade ett väldigt bra skottläge mot en målvakt som inte alls gick ut och bröt av vinkeln (han kändes allmänt rätt osäker/valpig) men fick inte alls till skottet som gick 1-2 meter utanför. Två minuter senare var det dock dags för kvittering. Ett jättefint anfall ledde ut till högerkanten där inlägget efter något slags mellanstation, där någon nog borde kunnat nå bollen och slå in den, hamnade hos Simon som passade bakåt till Maksym som brukar vara säkerheten själv när han tar avslut och detta var inget undantag.

I den 33:e min kombinerade vi oss än en gång ut på högerkanten när Jonathan tagit en lång löpning. Han tog sig ända ner till kortlinjen från vilken han slog ett inlägg som Anders nådde precis före målvakten tätt intill närmsta stolpen och skarvade in den.

Sista farligheten i halvleken gick till BH med ett tungt distansskott som tuschade ribbans ovankant men nog blivit svårt för Max att få tag på om det gått under ribban.

Andra halvlek blev klart fattigare på målchanser. Länge var väl den enda att tala om en nick av en relativt dåligt markerad Sten på hörna i den 58:e min som gick tätt över. Vad som därefter hände var att först Oskar i den 66:e min fick sin andra varning och blev utvisad vilket förstås kunnat få en avgörande betydelse om inte också en av deras spelare bara 5 min senare hade den goda smaken att ganska onödigt dra på sig sin andra varning och vips var det spel 10 mot 10.

Trots större ytor – för oss enorma sådana sedan de verkade tröttna alternativt ge upp lite ju närmare matchens slut vi kom – blev det inte heller mot slutet av halvleken så många heta chanser närmare bestämt en var. I den 79:e slog Anders ett inlägg – eller menat som skott?, svårt att avgöra – som passerade målvakten, som var en bra bit ut, men tyvärr också med liten marginal Jonas som om man han nått bollen med huvudet inte kunnat undgå att förpassa den in i det tomma målet. Svårt läge dock när bollen kommer snett bakifrån medan man själv är på väg framåt nästan i bollbanans riktning.

På övertid slutligen fick BH en lite hårt dömd frispark för en hands som var ofrivillig. Händelsen skedde bara någon meter utanför straffområdet och med deras övertidskvittering mot oss förra året i tydligt minne var det svårt att inte gripas av onda aningar om ett da capo. Lyckligtvis gick dock frisparken stolpe-ut. Frågan är dock om det blivit mål ens om bollen gått innanför målramen eftersom Max låg som ett streck i luften och ”var där”.

Vi gjorde en riktigt väl genomförd match och resultatet känns synnerligen rimligt. Vi hade som framgår något fler heta chanser. Vi hade också fler välorganiserade anfall, ja ett bättre organiserat spel ö.h.t, och kämpade som vanligt enormt mycket på alla händer och vann en mycket stor andel av närkamperna.

Statistik: Hörnor: 5-5 Avslut på mål: 5-6 Avslut utanför: 6-3